Президентське подружжя привітало поляків і українців у Польщі із Великоднем
Перша леді Аґата Корнгаузер-Дуда і президент Польщі Анджей Дуда Jakub Szymczuk/KPRP

Президентське подружжя привітало поляків і українців у Польщі із Великоднем

Анджей Дуда та Аґата Корнгаузер-Дуда у Великдень, який святкують за західним обрядом, привітали всіх поляків і українців, котрі змушені були шукати тимчасовий прихисток від війни у Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Президент Анджей Дуда та перша леді Аґата Корнгаузер-Дуда привітали поляків, а також українців, які перебувають у Польщі, з Великоднем. У неділю, 17 квітня, римо-католики та християни західного обряду відзначають Воскресіння Христове. Це найурочистіше свято всіх християн.

«Ми віримо, що світло переможе темряву, що правда, добро і братерство переможуть зло», – наголосили вони, бажаючи, аби у кожному серці запанували мир, надія, єдність і братерство.

Президент зазначив, що свято Воскресіння Господнього є нагадуванням про події, які дали початок християнству, яке проголошувало, що кожна людина є нашим ближнім і заслуговує на допомогу, особливо покинуті люди, жертви агресії та несправедливості.

«Тому нехай ці свята будуть для нас часом надії та перепочинку, підбадьорення та зміцнення. Нехай родинна атмосфера цих днів додасть Вам нових сил», – відзначив Анджей Дуда.

Як і щороку, президентське подружжя закликало згадати про польські великодні звичаї і традиції, зазначивши, що завдяки їм плекаємо зв’язок між поколіннями, повертаємо добрі спогади та даруємо дітям радість.

Особливо президент та його дружина привітали тих, хто дбає, аби Великдень був спокійним та безпечним. «Дякуємо солдатам, представникам служб та формувань, усім, хто працює і служить у святкові дні», – сказав президент Польщі.

Президентська пара звернулася також із побажаннями до громадських активістів та волонтерів, які допомагають усім, кого спіткала важка доля, також в охопленій війною Україні.

Аґата Корнгаузер-Дуда зауважила, що цьогоріч у багатьох польських домівках перебувають українці, котрі борються за свободу України. «Віримо, що доброта та щирість, з якими їх прийняли, також будуть за святковим столом, що приноситиме їм полегшення і розраду», – сказала вона.

IAR/Т.А.