Прикордонники у Польщі виявили 21 незаконно працюючого іноземця. Покарають й роботодавців

Прикордонники у Польщі виявили 21 незаконно працюючого іноземця. Покарають й роботодавців

Протягом останніх семи днів офіцери  Надоджанського відділення прикордонної служби проводили контрольну перевірку у компаніях, в яких працюють іноземці. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Протягом останніх семи днів офіцери  Надоджанського відділення прикордонної служби проводили контрольну  перевірку у компаніях, в яких працюють іноземці, — повідомляє прес-служба nadodrzanski.strazgraniczna.pl.

У результаті перевірки офіцери виявили порушення щодо працевлаштування 21 іноземного працівника, переважно це були громадяни України.

Нелегально зайняті іноземні робітники працювали в будівництві та галузі громадського харчування без необхідних дозволів на роботу, декларацій про доручення роботи та без необхідних договорів.

Усі іноземці отримали рішення з наказом виїхати з Польщі з одночасною забороною в’їзду до всієї Шенгенської зони.

Санкції також стосуються ненадійних роботодавців, які нелегально працевлаштовують іноземців. Вони можуть бути оштрафовані до 30 000 злотих.

З початку 2019 року офіцери Надоджанського прикордонного відділу провели 619 перевірок законності працевлаштування іноземців, під час яких встановили, що 466 іноземних працівників працювали з порушенням польського законодавства.