Протести біля магазинів Leroy Merlin та Auchan майже у 60 містах Польщі
Фото з fecebook-сторінки Ogólnopolski bojkot Leroy Merlin

Протести біля магазинів Leroy Merlin та Auchan майже у 60 містах Польщі

Сьогодні, 23 квітня, по всій Польщі пройдуть акції протесту перед супермаркетами Auchan і Leroy Merlin. Бойкот проходить під гаслом «День сорому для cоратників Путіна». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

Протестувальники з цілої країни об’єднують зусилля у справі бойкоту мережам, що не припинили співпрацю з росією. Сьогоднішні демонстрації організовують 10 груп польських та українських громадських активістів. Наразі у списку протестів майже 60 польських міст. Активісти закликатимуть відмовитися від покупок у Leroy Merlin та Auchan.

«Ми оголошуємо наймасштабнішу на сьогоднішній день кампанію проти соратників Путіна», – повідомляється у на сторінці одного з організаторів акції «Польський національний бойкот Leroy Merlin». Активісти закликають долучатись усіх охочих.

«Інтерес до акції величезний», – цитує Газета виборча Домініка Гонсьоровського, одного з організаторів. Чоловік розповів, що його телефон дзвонить безперервно, щораз більше груп громадських активістів та волонтерів хочуть долучитися до акції і таким чином висловити свою незгоду з проросійською політикою французької мережі Groupe Adeo, до якої належать магазини будівельних матеріалів Leroy Merlin, продуктові магазини Auchan та спортивні магазини Decathlon.

Нагадаємо, громадські активісти у Польщі щосуботи протестують перед магазинами Leroy Merlin.