Протягом 5-и років заробітки українців в Польщі зросли на 70%

Протягом 5-и років заробітки українців в Польщі зросли на 70%

У першій половині 2019 року заробіток працівників з України збільшився на 10 відсотків, порівняно з попереднім роком. Наприкінці цього року приріст може досягти навіть 20 відсотків. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Експерти відзначають, що за 5 років заробіток працівників з України збільшився більш, ніж на 70 відсотків. Лідирує будівельна галузь, адже заробітна плата в цій сфері майже подвоїлася. Однак можна очікувати, що зростаючий попит на персонал з-за кордону та загроза відтоку українців до Німеччини ще більше пришвидшить процес підвищення зарплати, — зазначає money.pl.

— Тільки в першій половині 2019 року нам довелося збільшити погодинну ставку для працівників з України на 10 відсотків. Ми очікуємо підвищення заробітної плати до 20% протягом 2019 року. Однак одного підвищення заробітної плати недостатньо. Нам потрібні додаткові стимули, які утримуватимуть українців у Польщі, — говорить Кшиштоф Інглот, президент кадрової служби.

Галузь, в якій українці найчастіше знаходять роботу, має великий вплив на пропоновану погодинну ставку. У 2019 році українець, який працює на будівництві, може очікувати навіть на 18 злотих нетто. Виробнича галузь пропонує дещо нижчий рівень оплати праці — 12 злотих без урахування податку на годину.