Присягу нових міністрів перенесено через коронавірус
Канцелярія прем’єр-міністра, Варшава twitter.com/PremierRP

Присягу нових міністрів перенесено через коронавірус

Термін присяги довелося змінити, тому що в майбутнього міністра Пшемислава Чарнека підтверджено коронавірус. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Запланована на 15.00 годину 5 жовтня церемонія присяги нових міністрів у Президентському палаці не відбудеться у цей час. Причиною є виявлення коронавірусу у Пшемислава Чарнека, який очолить відомство освіти і науки.

Про зміну повідомив речник уряду Пйотр Мюллер: «У цей момент триває епідемічна процедура відповідних санітарних органів. Особи, які мали близький контакт з інфікованою особою, виконуватимуть обов’язки відповідно до регламенту. З цього приводу прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький звернувся до президента Анджея Дуди з проханням змінити термін присяги. Новий термін визначить президент, коли вже всі обставини стануть відомі».

Санітарно-епідеміологічна служба встановлює, хто повинен пройти карантин. Останніми днями Пшемислав Чарнек брав участь, між іншим, у конференції в Любліні, присвяченій планам спорудження пам’ятника президентові Лєху Качинському, а також був на Ясній Горі в Ченстохові. Минулої середи політик разом з іншими майбутніми членами уряду перебував у Канцелярії прем’єр-міністра під час оголошення персональних змін в уряді.

IAR/Н.Б.