Рафал Тшасковський оголосив про створення руху «Спільна Польща»
Рафал Тшасковський. Варшава, 17 жовтня 2020 року PAP/Radek Pietruszka

Рафал Тшасковський оголосив про створення руху «Спільна Польща»

«10 мільйонів польок і поляків проголосувало за президента Анджея Дуду, 10 мільйонів – за мене, і, на жаль, аж 10 мільйонів залишилися вдома», – зауважив нещодавній кандидат у президенти РП від Громадянської коаліції. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Президент Варшави та колишній кандидат у президенти Польщі Рафал Тшасковський оголосив про створення руху «Спільна Польща».

«Ми створюємо рух, що хоче Польщі, в котрій мета ніколи не освячує засобів, Польщі, в котрій право є фундаментом дій держави, право завжди є на першому місці, навіть якщо воно суперечить інтересам влади; Польщі, у котрій кожен має такі самі права і обов’язки, незалежно від національності, віросповідання, політичних поглядів, походження чи сексуальної орієнтації. Польщі, в котрій влада діє, пам’ятаючи як про мешканців сіл, так і про мешканців малих та великих міст», – заявив він.

Йдеться також про таку Польщу, – заявив політик, – у котрій сильніші допомагають слабшим, повносправні – неповносправним, здорові – хворим, чиновники – громадянам, а багаті тим, хто потребує підтримки. «І врешті (про Польщу – ред.), у котрій ми дивимося у майбутнє, а не постійно роздряпуємо рани та займаємося давно вирішеними проблемами», – заявив Тшасковський.

Тшасковський підкреслив, що «ми ніколи не були поділені так, як сьогодні». «10 мільйонів польок і поляків проголосувало за президента Анджея Дуду, 10 мільйонів – за мене, і, на жаль, аж 10 мільйонів залишилися вдома», – зауважив нещодавній кандидат у президенти РП від Громадянської коаліції.

Тому, – додав він, – він створює рух, метою якого буде «визначення декалогу справ, на котрі всі ми дивимося так само».

PAP, IAR/А.М.