Рейсовий автобус Познань-Херсон потрапив у ДТП у Польщі: 5 громадян України загинули, один у важкому стані, 35 травмовано. Фоторепортаж (оновлено)

Рейсовий автобус Познань-Херсон потрапив у ДТП у Польщі: 5 громадян України загинули, один у важкому стані, 35 травмовано. Фоторепортаж (оновлено)

У Польщі рейсовий автобус Познань-Херсон потрапив у ДТП, п’ятеро людей загинули. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Цензор.нет.

Як написав прессекретар МЗС України Олег Ніколенко у твіттері.

“Поблизу м. Кашице рейсовий автобус Познань-Херсон потрапив у ДТП. 6 громадян України загинули, 15 госпіталізовано”, – повідомив він.

Він зазначив, що консули вже виїхали на місце події, вони взаємодіють з місцевою владою і лікарнями для надання консульської допомоги українським громадянам і з’ясування усіх обставин аварії.

Пізніше Ніколенко повідомив, що кількість постраждалих громадян України зросла до 35.

“Всім надається необхідна медична та консульська допомога. Вдячні польській стороні за оперативну реакцію”, – написав прессекретар МЗС.

За даними TVN24, автобус вдарився об енергопоглинаючий бар’єр, потім перекинувся і впав у канаву. Всього в автобусі було 57 осіб, в тому числі двоє водіїв.

Фото: TVN24
Фото: TVN24

Генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк в ефірі “Україна 24″ зазначив, що кілька потерпілих зараз у вкрай важкому стані. Людей розвезли в різні лікарні недалеко від місця ДТП.

Зараз намагаються встановити особи всіх пасажирів. Родичам українців, які вирушили до Польщі і не виходять на зв’язок, радять звертатися в консульство за номером (+48) 7841 385 55.