Рекордне зацікавлення виборами серед поляків за кордоном
II тур президентських виборів. Черга до виборчої дільниці. 12 липня, 2020 р. PAP/Marcin Bielecki

Рекордне зацікавлення виборами серед поляків за кордоном

До виборчих списків у закордонних виборчих комісіях дописалося близько 150 тисяч осіб, тобто на 25-30% більше, ніж під час першого туру президентських виборів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Державна виборча комісія повідомила, що у другому турі президентських виборів, в голосуванні за кордоном взяло участь більше осіб, ніж у першому турі. До виборчих списків у закордонних виборчих комісіях дописалося близько 150 тисяч осіб – це стосується виборців, котрі вибрали і кореспонденційну форму голосування, і традиційну, у виборчих дільницях.

За словами голови Державної виборчої комісії Сильвестера Марціняка, кількість закордонних виборців зросла у другому турі на близько 25-30%:

«Точну кількість важко передбачити, оскільки є країни – США, Велика Британія, Франція, де виборці можуть віддати свій голос тільки у кореспонденційній формі виборів. Тому слід почекати на виборчі пакети, які повернуться до виборчих комісій. Додам, що виборчі пакети із заповненими виборчими бюлетенями можна надіслати до окружних виборчих комісій до 21:00 сьогоднішнього дня».

Сильвестер Марціняк повідомив теж про черги перед закордонними виборчими дільницями. «Наприклад, у хорватському Спліті кількість бажаючих взяти участь у другому турі президентських виборів зросла вдесятеро, в порівнянні з першим туром, тому перед дільницею вишикувалася довга черга», – сказав Сильвестер Марціняк.

IAR/Я.С.