Режим Лукашенки засудив голову Спільки поляків Білорусі Анжеліку Борис
Голова Союзу поляків Білорусі Анжеліка Борис Fot. belsat.eu

Режим Лукашенки засудив голову Спільки поляків Білорусі Анжеліку Борис

Очільницю Союзу поляків Білорусі засуджено до 15 днів арешту. Про це повыдомляэ Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Голову Союзу поляків Білорусі Анжеліку Борис, яку білоруська міліція заарештувала вчора, 23 березня, засудили до 15 днів арешту. Про це написав у Twitter активіст польської меншини в Білорусі Анджей Почобут.

Польсько-білоруський журналіст, оглядач та блогер, пов’язаний із Ґродном, раніше повідомляв, що Анжеліку Борис судитимуть під вартою, там, де вона утримується.

Учора, 23 березня, білоруська міліція затримала голову Союзу поляків Білорусі Анжеліку Борис і доставила її в Головне управління внутрішніх справ Ленінського району міста Ґродно.

Затримання Анжеліки Борис було пов’язане зі святкуванням 7 березня свята «Казюкі» (на честь Святого Казимира). Організуючи свято Анжеліка Борис, в оцінці влади, мала порушити закон про масові заходи.

Проти затримання голови Союзу поляків Білорусі Анжеліки Борис виступило МЗС Польщі, яке вимагає негайного звільнення лідерки польської громади в Білорусі.

IAR/Л.І.