Режим у Мінську судить журналісток «Белсату»
Дар’я Чульцова і Кацярына Андрэева фота: Наша Ніва

Режим у Мінську судить журналісток «Белсату»

Журналістки Кацярина Андреєва та Дарія Чульцова провели у в’язниці три місяці. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У Мінську розпочався суд над двома журналістками телеканалу «Белсат». Кацярину Андреєву та Дарію Чульцову звинувачують в організації діяльності, яка грубо порушує громадський порядок, та в координації протестів білоруської опозиції.

Журналістки були затримані в середині листопада під час висвітлення демонстрації після смерті опозиціонера Рамана Бандаренка. Вони надсилали інформацію та запис з демонстрації з приватної квартири на 13 поверсі житлового будинку. Нараз міліція виламала двері та увірвалася в квартиру і затримала журналісток. З 15 листопада журналістки перебувають під вартою. Їм загрожує до 3 років колонії.

Організації журналістів із країн Європейського Союзу звертаються з проханням звільнити Кацярину Андреєву та Дарію Чульцову. Також посольство США у Мінську написало в заяві, що звинувачення проти журлалісток обурливі. «США закликають владу Білорусі негайно і беззастережно звільнити їх, а в ширшому контексті припинити переслідування журналістів, які виконують свою роботу», – йдеться у повідомленні.

IAR/Л.І.