Рік президенства: Сутрик відзвітував за рік своєї роботи у Вроцлаві (фото)

Рік президенства: Сутрик відзвітував за рік своєї роботи у Вроцлаві (фото)

Рік тому, президент Вроцлава Яцек Сутрик  почав керувати містом.  Що вдалося досягнути,  і які у міста є плани на майбутнє, прозвітував очільник Вроцлава. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Найголовнішими пріоритетами своєї роботи президент відзначив – громадський транспорт, безпеку та екологічність міста.  

Так, в наступному році у Вроцлаві має з’явитися додаткові 40 автобусів, серед яких повинні бути перші 10, які працюють на електриці. Місто планує до 2023 року видати 1,6 млрд. злотих на громадський транспорт.

Вже працює програма заміни печей у вроцлавських «каміеніцах», і приєднання їх до центрального опалення. Місто планує видати майже третину мільярда злотих, щоб повністю позбутися пічного опалення. Це має покращити ситуацію зі смогом у Вроцлаві.

Відносно безпеки президент повідомив, що планується більш тісна співпраця з поліцією.

— У першу чергу, ми хотіли б зайнятися вулицею Легніцькою, на якій тільки в цьому році сталося 3 смертельних ДТП за участю пішоходів. Ми також хочемо покращити безпеку на вул. Армії Крайової і Вишинського, — повідомив про плани Яцек Сутрик.

Spotkanie podsumowujące rok prezydentury Jacka Sutryka.

Опубліковано inpoland.net.pl – Infoportal Wroclawia – новости, афиша, работа Вроцлав Неділя, 17 листопада 2019 р.

 

На початку 2020 року статус національної дороги № 98 буде знято з вулиць: Ślęża, Wyścigowa. Це дозволить краще керувати безпекою на цих важливих вулицях.

Не оминув очільник міста і українське питання. Він нагадав про створення у цьому році у 7 школах класів підготовки дітей-іноземців до навчання. Це повинно покращити їх адаптацію у виховному процесі. Також він нагадав про те, що у вроцлавських школах навчається біля 2000 дітей-іноземців. Серед них більшість приїхала з України.