Росія може визнати Польщу недружньою державою
Кремль pixabay.com/Lynn Greyling

Росія може визнати Польщу недружньою державою

Видання «Dziennik Gazeta Prawna» звертає увагу, що Польща може опинитися серед країн, визнаних недружніми до РФ. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Кремль планує обмежити свободу діяльності дипломатичних та консульських представництв деяких держав, що є союзниками Сполучених Штатів. Російський уряд підготовляє список недружніх країн. За повідомленнями ЗМІ, в ньому буде й Польща.

Як пише газета «Dziennik Gazeta Prawna», це означає обмеження свободи для дипломатичних та консульських представництв стосовно співпраці з громадянами Росії.

Очільник російської дипломатії Сєрґєй Лавров попередив, що список незабаром буде оголошений. Про створення такого списку посередньо повідомив президент РФ у своєму зверненні 21 квітня.

«Чіпляють Росію то тут, то там, без жодної причини. (…) Ми справді не хочемо спалювати мости, але, якщо хтось сприймає наші добрі наміри як байдужість чи слабкість і сам має намір остаточно спалити або й підірвати ці мости, він повинен знати, що відповідь Росії буде асиметричною, швидкою та рішучою», – цитує газета заяву Владіміра Путіна.

Н.Б.