Росіянин, який офіційно працює репортером російського телебачення, увійшов до списку небажаних осіб у Польщі

Росіянин, який офіційно працює репортером російського телебачення, увійшов до списку небажаних осіб у Польщі

Росіянин збирав інформацію, яка використовувалася для російських дій проти Польщі та союзних військ, дислокованих над Віслою. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Громадянин Російської Федерації, який офіційно працює репортером російського телебачення, потрапив до списку небажаних осіб у Польщі. Матеріали Військової служби контррозвідки вказували, що він збирав матеріали для цілей російської дезінформаційної діяльності проти Польщі.

Росіянин Євґєній Решетнєв на прохання керівника Військової служби контррозвідки потрапив до списку небажаних персон у Польщі. Чоловік не може прибути до Польщі протягом наступних 5 років, а до Шенгенської зони – протягом трьох років.

Результати показують, що чоловік, представляючись репортером російського телебачення, займався діяльністю, яка виходила за рамки роботи журналіста.

Євґєній Решетнєв збирав інформацію, яка використовувалася для російських дій проти Польщі, включаючи акції дезінформаційного характеру. Його діяльність загрожувала інтересам Польщі, а також союзних військ, дислокованих у Польщі.

За словами речника міністра-координатора спецслужб Станіслава Жарина, російські журналісти, які працюють у Польщі, становлять групу, що використовується для інформаційної діяльності, яка проводиться Росією проти Польщі, країн НАТО та Заходу. «Польща є однією з головних цілей інформаційної війни, яку веде Росія», – підкреслив речник.

IAR/Л.І.