Розпочався візит президента Польщі Анджея Дуди до Словаччини. Метою візиту є допомога Україні
Президент Польщі Анджей Дуда, 11.05.2022 PAP/Radek Pietruszka

Розпочався візит президента Польщі Анджея Дуди до Словаччини. Метою візиту є допомога Україні

Метою візиту президента Польщі Анджея Дуди до Словаччини є координація допомоги, яку країни регіону надають Україні. Йдеться не лише про допомогу під час війни, а й про підтримку членства України в ЄС, – заявив голова Бюро міжнародної політики президента Польщі Якуб Кумох. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Розпочався візит президента Польщі Анджея Дуди до Словаччини, де він має зустрітися з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою, прем’єр-міністром Едуардом Геґером та головою Національної ради Словаччини Борисом Колларом.

Метою візиту президента Польщі до Словаччини є надання Україні допомоги не лише під час війни, а й перед майбутнім самітом НАТО та рішеннями щодо можливого членства України в ЄС, яке рішуче підтримують країни регіону. 

«Ми повинні дуже чітко діяти разом як регіон, адже ми бачимо, що існують противники членства України в ЄС, і, на жаль, війна їх не переконала. ЄС не може відвертатись від України», – наголосив голова Бюро міжнародної політики президента Польщі Якуб Кумох.

IAR/Д.Н.