Розпочинається дводенна нарада міністрів оборони НАТО

Розпочинається дводенна нарада міністрів оборони НАТО

Міністри мають, зокрема, обговорити стратегію відлякування у зв’язку з діями Росії, у тому числі – розташування балістичних ракет вздовж кордонів НАТО. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Створення космічного центру НАТО, витрати на оборону та зміцнення стратегії відлякування – це декотрі з тем дводенної наради міністрів оборони Північноатлантичного альянсу, що розпочинається у четвер, 22 жовтня. Через пандемію засідання відбудеться у форматі відеоконференції.

Детальніше про це розповідає брюссельська кореспондентка Польського радіо Беата Пломецька:

«Якщо йдеться про витрати на оборону, то з оприлюдненого в середу звіту випливає, що вимогу витрат на рівні 2% ВВП сповнює лише 10 з 30 країн, у тому числі й Польща. “Шостий рік поспіль союзники збільшують свої витрати на оборону”, – прокоментував цю інформацію генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

Окрім цього, сьогодні має бути прийняте рішення про створення космічного центру альянсу. Це реакція на загрозу з боку Китаю і Росії, а також на їхні успіхи у праці з підготовки протисупутникових систем. “Мілітаризація космосу не є нашою метою, але нам важливо посилювати усвідомлення загроз та спроможності відповідати на них”, – додав він.

Міністри мають також обговорити стратегію відлякування у зв’язку з діями Росії, у тому числі – розташування балістичних ракет вздовж кордонів НАТО».

IAR/А.М.