Рятувальники усувають наслідки буревіїв на Підкарпатті
Зруйнований внаслідок повені міст. Підкарпатське воєводство, 27 червня 2020 року PAP/Darek Delmanowicz

Рятувальники усувають наслідки буревіїв на Підкарпатті

За словами речника воєводського коменданта Державної пожежної служби Марціна Бетлєя, найбільше викликів було в Ряшівському, Переворському, Перемишльському та Ланьцутському повітах. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Понад 1200 рятувальників з пожежної служби усувають наслідки буревіїв на Підкарпатті. Відучора вони прибували на виклики 400 разів.

За словами речника воєводського коменданта Державної пожежної служби Марціна Бетлєя, найбільше викликів було в Ряшівському, Переворському, Перемишльському та Ланьцутському повітах:

«На території цих повітів ми евакуювали 123 людини, чиї домівки були затоплені та цілковито відрізані водою (від світу – ред.). У трьох випадках для евакуації були необхідні гелікоптери. Ми використали гелікоптери Прикордонної служби та Авіаційної швидкої допомоги. На щастя, нікому нічого не сталося, ніхто не був поранений. На даний момент 1200 пожежників відкачують воду з затоплених житлових та господарських будинків і прилеглих територій. Окрім цього, ми усуваємо поламані дерева, котрі впали на проїжджу частину і тротуари, а також прочищаємо дорожню каналізацію».

Підкарпатським пожежникам допомагають їхні колеги з Малопольського та Сьвєнтокшиського воєводств. У суботу на терени, що постраждали від наслідків стихії, прибув прем’єр Матеуш Моравєцький.

IAR/А.М.