«Rzeczpospolita»: ділянки землі не відповідають лінії кордону

«Rzeczpospolita»: ділянки землі не відповідають лінії кордону

Геопортал не показує реальний напрямок державних кордонів, тому що в ньому багато помилок. Зараз їх коригують, повідомляє газета «Rzeczpospolita». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Інформація, яку «Rzeczpospolita» отримала від Головного управління геодезії та картографії, свідчить, що помилки, пов’язані з неправильним визначенням напрямку державного кордону, коригуються. Насамперед мова йде про польсько-білоруський кордон, де будується прикордонний паркан. Враховуються геодезичні дані.

«Коригування помилок є результатом досліджень краківського геодезиста Маріуша Меуса. Він проаналізував напрямок кордону, враховуючи, зокрема, дані Головного управління геодезії та картографії, наведені в Реєстрі кордонів Польщі. Порівняв їх із даними сусідніх країн і прикордонними знаками, представленими на ортофотокартах. Він стверджує, що в Геопорталі, який надає просторову інформацію з багатьох урядових реєстрів, є серйозні помилки», – інформує газета «Rzeczpospolita», додаючи, що найбільша різниця становить 52 метри.

«Rzeczpospolita»/М.Я.

Польсько-білоруський кордонBelarus-Poland border (ru).png: Homoatrox derivative work: Homoatrox, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons