Science4Kids: науково-популярні лекції для дітей та молоді в Польщі

Science4Kids: науково-популярні лекції для дітей та молоді в Польщі

Science4Kids – проєкт онлайн лекторію від української організації INSCIENCE. Щотижня українські діти та молодь мають можливість долучитись до науково-популярних лекції про створення світу, космос та природу, а також вивчити польську. Участь у вебінарах безплатна. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “наш Вибір”.

Science4Kids – науково-популярний проєкт для дітей та молоді, які вимушено переїхали до Польщі, Чехії або Словаччини. Головна мета проєкту допомогти дітям адаптуватись у новому середовищі та заохотити їх до навчання. 

Science4Kids пропонує щотижневі онлайн вебінари на науково-популярні теми. Зустрічі відбуваються онлайн на платформі зум і стосуються одного з тематичних блоків: «виникнення світу та розвиток життя», «людина і природа» та «космос». Лекції ведуть провідні українські науковці. Зі списком викладачів можна ознайомитись за посиланням.

Один вебінар триває півтори години та складається з декількох частин: сам вебінар українською мовою; урок з перекладачем, під час якого діти вчать окремі слова мовою країни в якій перебувають (польською, словацькою, чеською) та закріплення вивченого матеріалу за допомогою гри в Kahoot.  Наприкінці кожної зустрічі діти мають змогу поспілкуватись з лектором/лекторкою та поставити будь-які запитання. Додатково до кожного заняття готуються конспекти лекцій так домашнє завдання, яке діти можуть виконувати за бажанням. 

Вебінари відбуваються раз на тиждень. Анонси зустрічей публікуються у соц.мережах проєкту:

INSCIENCE – українська організація, яка займається популяризацією науки та організовує науково-популярні конференції, інтерактивні лекції, освітні позашкільні програми для підлітків, виставки наукових стартапів тощо. 

А.В.