Серед затриманих перевізників мігрантів знову був громадянин України
Контрольний пункт поблизу польсько-білоруського кордону в Кузниці PAP/Artur Reszko

Серед затриманих перевізників мігрантів знову був громадянин України

Поліція затримала ще чотири особи, які перевозили нелегальних мігрантів зі східного кордону Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

14 листопада поліція у регіоні Підляшшя затримала чотирьох водіїв, які перевозили мігрантів зі східного кордону Польщі. У затриманих автомобілях виявлено 33 мігрантів. Поліція передала їх Прикордонній службі.

Речник підляського коменданта поліції молодший інспектор Томаш Крупа повідомив, що затримані водії – це громадяни Великої Британії, України, Швеції та Німеччини. Автомобілі, якими перевозили людей, що перебувають у Польщі нелегально, були переповнені. Як зазначив молодший інспектор Крупа, такий спосіб перевезення людей також загрожує їхній безпеці.

Від початку цього року прикордонники виявили понад 33 тисячі спроб незаконного перетину польсько-білоруського кордону, з яких 4,8 тисячі було в листопаді, майже 17,3 тисячі у жовтні, майже 7,7 тисячі у вересні та понад 3,5 тисячі в серпні. Відповідальним за цю ситуацію є режим Аляксандра Лукашенка.

IARPAP/Н.Б.