Штраф нічому не навчив: в Польщі 2 жінки, яких оштрафували на 5 тис. злотих, знову порушили умови карантину

Штраф нічому не навчив: в Польщі 2 жінки, яких оштрафували на 5 тис. злотих, знову порушили умови карантину

5 тисяч злотих штрафу не переконали двох жінок з Ґнезького повіту (Великопольське воєводство) залишитися вдома під час обов’язкового карантину. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Через кілька днів вони ще раз порушили заборону, поїхавши з собакою до ветеринара. Санепід призначив їм чергове покарання.

Незважаючи на численні звернення влади та служб, не кожен дотримується своїх карантинних зобов’язань. Деякі люди порушують заборону залишати місце ізоляції не один раз. Вперше поліція Гнєзно затримала двох жінок, які порушили карантин, у неділю, 15 березня.

Офіцери не знайшли їх вдома. Разом з іншими людьми вони знаходилися приблизно за 200 метрів від місця перекарантину. Побачивши машину поліції, вони повернулися додому. Втікачів поінформували про необхідність залишатися в ізоляції, а санепідемстанція наклала на них штраф у розмірі 5000 злотих.

Штраф, однак, не переконав жінок залишитися вдома. 20 березня вони знову проігнорували карантин. Цього разу вони пішли до ветеринара з собакою, — повідомляють правоохоронці. За друге правопорушення їм загрожує до 30 тисяч злотих штрафу.