Скандал Новака
Олександр Потіха УСПР

Скандал Новака

Польські журналісти ще у 2016 році, коли призначили Славоміра Новака шефом Укравтодору, запитували мене: Андрію, як це можливо, що на таку посаду, де мільярди євро, призначають судиму людину? Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

,,Зірка’’ Дональда Туска (шеф його політичного кабінету) – Славомір Новак, згідно з постановою польського Суду кільканадцять днів перебуває в арешті. Слідчі, польські та українські, зібрали докази його злочинної діяльності.

 У польській пресі можна знайти інформацію, що на початку 1990-тих Новак підпрацьовував як модель, мав довге волосся, ходив у чорних окулярах, гуляв з красунями по пляжі, а журналісти порівнювали його із героєм голлівудської стрічки «Кокаїн» (анг. «Blow»), де головну роль торговця наркотиками зіграв Джонні Депп. Фільм розповідає реальну історію життя американського контрабандиста Джорджа Джанга. Може незабаром українські або польські режисери знімуть цікавий фільм, основою якого стане історія колишнього шефа Укравтодору, який під шумними гаслами прозорості та транспарентності будівництва українських автошляхів, як повідомляють слідчі, намагався відмити для себе та своїх ,,друзів’’ 270 мільйонів Євро.

Генеральний прокурор Польщі та міністр юстиції Збіґнєв Зіобро в інтерв’ю для Польського радіо наголосив, що співробітництво з українськими партнерами взірцеве:

,,Українська сторона виконує тут, вже раніше виконала ряд дій зі збирання доказів, які дозволили польським прокурорам, працівникам Центрального антикорупційного бюро продовжити процесуальні дії, які підтверджують зібрані на території України матеріали’’.

Польські журналісти ще у 2016 році, коли призначили Славоміра Новака шефом Укравтодору, запитували мене: Андрію, як це можливо, що на таку посаду, де мільярди євро, призначають судиму людину? Вже тоді Новак був визнаний польським судом винним. Кілька місяців перед арештом Новака, про його підозрілі учинки  як шефа Укравтодору в польській пресі писав журналіст –  Олександр Потіха. Пропонуємо вам розмову з Олександром Потіхою.

Андрій Рибалт