Скандал: в Польщі жорстоко побили українця, а поліція відмовилась його приймати (фото)

Скандал: в Польщі жорстоко побили українця, а поліція відмовилась його приймати (фото)

Сергія з України побили у Кракові — через те, що мав довге волосся, а на шиї висів ланцюжок із зіркою Давида. Нападники вирішили, що молодик — гомосексуаліст, тож із ним потрібно негайно “розібратися”. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Барт Сташевський, ЛГБТ-активіст, повідомив через Twitter про напад на Сергія з України. Чоловіка жорстоко побили в краківській площі (Plac Inwalidów), а причиною нападу стало довге волосся, зірка Давида на шиї та російська мова, якою розмовляв українець. Зловмисники вирішили, що Сергій був гомосексуалістом, що лише ще більше розлютило їх. Однак поліція відмовилася прийняти заяву українця про напад та побиття, бо чоловік був нетверезим. ба більше — поліцейський сказав, що це не його район.

Причина відмови прийняти повідомлення була прозаїчною — побитий українець перебував у стані алкогольного сп’яніння, він «видмухав» аж 2,4 проміле, а, згідно з польським законодавством, поліція не може прийняти заяву від нетверезої особи. Сергію просто сказали, аби той пішов додому спати, а вранці звернутися до іншого відділення поліції Кракова, який потім зайнявся б його справою. Тим не менше, за даними газети «Wyborcza», українець вражений діями польської поліції і не приховує свого шоку від ситуації.

Він повідомив, що самотужки зніме побої в лікарні, а потім напише заяву в поліцію. Окрім того, складе скаргу на правоохоронні органи — за те, що ті відмовились йому допомогти. На щастя, українець не потребував госпіталізації, однак йому добряче дісталося від зловмисників — той отримав численні забої, синці та травми.

Польська поліція, однак, доволі “сухо” коментує цю ситуацію. Хоч з поліцейським, який відмовився надати допомогу постраждалому, таки пообіцяли провести виховну бесіду.