Скільки абортів щорічно проводять в Польщі?

Скільки абортів щорічно проводять в Польщі?

Торік у лікарнях було здійснено 1110 абортів, переважна більшість з яких — через інвалідність плода або захворювання, — за даними Міністерства охорони здоров’я. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Більшість абортів було зроблено на Мазовше. А другий рік поспіль на Підкарпатті не зробили жодної такої операції.

З 1110 абортів, здійснених минулого року, 1074 процедури були проведені після пренатальних досліджень або інших медичних показань, що вказували на високу ймовірність серйозних та незворотних порушень плода або невиліковної хвороби, що загрожує життю.

Найбільш поширеним діагнозом була трисомія 21, тобто синдром Дауна, який був передумовою для переривання вагітності у 271 випадку без співіснуючих соматичних дефектів, а в 164 — із соматичними дефектами.

У 200 випадках причиною переривання вагітності були дефекти двох або більше систем або органів. У 156 випадках лікарі діагностували дефект однієї системи чи органу. У 33 випадках процедуру проводили, оскільки вагітність загрожувала життю чи здоров’ю жінки.

Нагадуємо нашим читачам, що в четвер, 22 жовтня, Конституційний трибунал постановив, що положення, яке дозволяє аборти у разі високої ймовірності тяжких та незворотних порушень плоду або невиліковних захворювань, що загрожують його життю, є неконституційним.