Скучив за домом? Приходь у Вроцлаві на український фільм!

Скучив за домом? Приходь у Вроцлаві на український фільм!

Цикл «KinoUkraїna w kinie DCF» запрошує 29 лютого на показ військової драми Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас» (2019) режисера Івана Тимченка. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Фільм розповідає про трагічні бої за Іловайськ, що увійшли в історію під назвою Іловайський котел. За сюжетом, командир штурмової групи Бішут, поранений у бою за Іловайськ, дивом залишається живий в окупованому місті. Його розшукує призначений комендантом Іловайська російський офіцер Рунков, для якого ця війна перетворилася на особисту трагедію, і він жадає не справедливості, а помсти.

Де і коли:

29 лютого (субота), 19:00, кінотеатр DCF
Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас /Україна 2019/
Режисер: Іван Тимченко
Сценарист: Михайло Бриних
В ролях: Тарас Констанчук, Анастасія Ренард, Руслан Сокільник, Сергій Дзялик

Фільм заснований на реальних історіях ветеранів-добровольців батальйону «Донбас», які брали участь у боях за Іловайськ. Командир штурмової групи батальйону Тарас Костанчук зіграв у фільмі самого себе, а в масових сценах виступили учасники представлених подій. Добробати, тобто добровольчі військові формування – при підтримці волонтерів і всього громадянського суспільства – взяли на себе тягар захисту країни на початку війни на Донбасі. Іловайський котел – це одна з найтрагічніших сторінок цієї війни, у цих боях загинуло 366 українських воїнів. Прагненням творчої команди стрічки – окрім створення патріотичного, але не пропагандистського фільму – було збереження пам’яті про ці події.