Славомір Новак вніс один мільйон злотих застави
Славомір Новак (червень 2011 року)Wikimedia, Platforma Obywatelska RP – Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic license

Славомір Новак вніс один мільйон злотих застави

Проте прокуратура не склала протоколу прийняття грошової застави. Як повідомила Інформаційному радіоагентству речниця Окружної прокуратури у Варшаві прокурор Алєксандра Скриняж, прокуратура не може скласти протоколу прийняття застави, бо постанова суду не набула чинності. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Прокуратура отримала один мільйон злотих застави від Славоміра Новака. Грошова застава такого розміру була визначеною судом умовою, аби колишній міністр не повернувся до слідчого ізолятора. Проте прокуратура не склала протоколу прийняття грошової застави.

Як повідомила Інформаційному радіоагентству речниця Окружної прокуратури у Варшаві прокурор Алєксандра Скриняж, прокуратура не може скласти протоколу прийняття застави, бо постанова суду не набула чинності:

«Постанова апеляційного суду, видана 2 червня 2021 року, не набула чинності, оскільки прокурор оскаржив це рішення зокрема, власне, у зв’язку з забезпеченням умовної заміни тимчасового арешту запобіжним засобом у вигляді майнової застави у випадку внесення суми в розмірі одного мільйона злотих».

Алєксандра Скриняж додала, що коли суд вищої інстанції ухвалить рішення про арешт Славоміра Новака, то застава буде йому повернена.

У четвер, 17 червня, Апеляційний суд у Варшаві відмовив у призупиненні виконання запобіжного заходу у вигляді арешту відносно Славоміра Новака, про що просив захист. Речник Апеляційного суду суддя Єжи Лєдер заявив, що ця постанова набула чинності і її не можна оскаржити.

IAR/А.М.