Солідарні з Україною: маніфестація матерів у Варшаві заради миру та любові
Фото з обкладинки подіх на facebook

Солідарні з Україною: маніфестація матерів у Варшаві заради миру та любові

У День матері, 26 травня (четвер) у Варшаві відбудеться маніфестація матерів Польщі на знак солідарності з матерями України, а також матерями всього світу, які страждають від воєн. Організаторами заходу є Фонд кола Сестер та Euromaidan-Warszawa. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

День матері – міжнародне свято приурочене матерям, материнству та впливу матерів у суспільстві. В кожній країні світу його відзначають у різні дні. В Польщі День Матері відзначають 26 травня. Крім звичних святкувань у колі родини, цього року у польській столиці відбудеться Маніфестація польських матерів у знак солідарності з матерями України.

«Ми, польські матері, присутні в Колі Сестер, глибоко співчуваємо матерям України, які втрачають на війні свої домівки, своїх синів, дочок, чоловіків, батьків і братів. Ми хочемо обійняти наших гідних і сильних Сестер Колом любові і підтримки.

Ця війна сіє смерть і руйнування і становить загрозу для життя на Землі.

Ми хочемо разом твердо стояти на стороні Життя. Ми хочемо сказати «НІ для війни і геноциду! Ми не народжуємо дітей на гарматне м’ясо і смерть! Ми народжуємо дітей, щоб вони росли благополучно і змінювали світ на краще!»» – йдеться у запрошенні на захід.

Маніфестація розпочнеться о 17:30 на площі На Роздрожу (Plac na Rozdrożu). Організатори закликають взяти з собою прапори України, гасла та пісні. До участі запрошують не тільки матерів, але всіх охочих.

Джерело: Facebook подія