Соціальної програми «500+» в Польщі більше не буде

Соціальної програми «500+» в Польщі більше не буде

Не варто очікувати нових програм “500+”, адже уряд оголошує зміни в проекті. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Спочатку ця програма повинна була націлена лише на дітей до 18 років (а фактично на їх батьків). Однак з часом уряд ввів й інші зміни. В даний час соціальною допомогою можуть користуватися, наприклад, люди з інвалідністю.

Наразі стало відомо, що більше “500+” не буде, про що заявила міністр розвитку Ядвіга Емілевич журналістам “Business Insiderminister”. Уряд планує запровадити нові послуги, які підтримуватимуть сім’ї, але вони більше не будуть мати форму отримання батьками готівки.

Як виявилось, програма не принесла бажаного ефекту — кількість народжених не збільшилась і при такому підході не збільшиться.

Однак уряд не вважає це провалом. Причиною цього є те, що стає все менше жінок, які могли б народити дітей, що, в свою чергу, тісно пов’язане з демографічною ситуацією.

Поза тим, до уваги слід взяти інфляцію та підвищення цін на продукти. Скажімо, сім’я, котра в 2016 році отримувала фінансову допомогу відповідно до програми, зараз повинна витратити на дитину приблизно вдвічі більше.