Союзники з НАТО заявили про підтримку суверенітету і цілісності України

Союзники з НАТО заявили про підтримку суверенітету і цілісності України

У середу, 7 квітня, відбулася віртуальна зустріч представників Пентагону, Канади, Литви, Польщі та Великобританії, на якій союзники Києва висловилися на підтримку України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Представники США, Канади, Великобританії, Польщі та Литви підтвердили у середу свою непохитну підтримку суверенітету, територіальної цілісності та євроатлантичних прагнень України та обговорили стурбованість збільшенням російської військової активності в регіоні. Дестабілізуючі дії Росії підривають деескалацію напруженості, досягнуту за домовленістю ОБСЄ 27 липня 2020 року, – заявив Пентагон.

Як повідомляється у заяві Міністерства оборони США, в.о. заступника міністра оборони з питань політики Аманда Дорі у середу взяла участь у віртуальній зустрічі колег із НАТО – з Канади, Литви, Польщі та Великобританії, які – як наголошувалося – «здійснюють ключовий внесок у допомогу задля безпеки України». Господарем зустрічі був міністр оборони Великобританії Бен Воллес.

Високопосадовці «підтвердили свою непохитну підтримку суверенітету, територіальної цілісності та євроатлантичних прагнень України та обговорили стурбованість збільшенням російської військової активності в регіоні», – йдеться в заяві. Також було зазначено, що «дестабілізуючі дії Росії підривають деескалацію напруженості, досягнуту завдяки угоді за 27 липня 2020 року Організацією з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ)».

Учасники зустрічі «підтвердили своє зобов’язання забезпечити навчання та підтримку з метою нарощування потенціалу українських сил для збереження територіальної цілісності країни та продовження прогресу у напрямку взаємодії НАТО», – написав Пентагон.

PAP/Л.І.