Спецслужби: Канали міноборони росії найактивніше поширюють дезінформацію
ілюстраційне фото Foto: Shutterstock.com / Zhenya Voevodin

Спецслужби: Канали міноборони росії найактивніше поширюють дезінформацію

Інформаційні та соціальні канали міноборони росії зараз найактивніше використовують для дезінформації про війну проти України, – повідомив речник міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарин. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Брехня про вторгнення поширюється інформаційними та соціальними каналами російського міністерства оборони, – оцінив речник міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарин у вівторок в інтерв’ю Польському пресовому агенству.

Речник зазначив, що «росія багато років розвиває систему державної брехні, яка зараз використовується для агресивної інформаційної діяльності проти України та Заходу».

«Офіційні канали російської адміністрації в соцмережах проводять агресивні інформаційні операції проти України та Заходу, зокрема Польщі. Російську пропаганду та дезінформаційну діяльність кремля треба розглядати як один із інструментів агресії проти України», – сказав представник польських спецслужб.

Як приклади дезінформації міноборони росії речник вказав нібито прогрес і успіхи «спецоперації» – як кремль називає агресію проти України, і тезу про «визволення» України від нацистів і націоналістів. 

«Міністерство росії також стверджує, що злочини в Україні здійснює українська армія, вчиняючи агресію проти мирного населення. Через пропаганду, яка просочується через канали міноборони росії, можна побачити, що росіяни в основному забезпечують “гуманітарну допомогу” і навіть “евакуюють населення, що опинилося під загрозою з боку України”» – перерахував Жарин.

Матеріали, які розповсюджуються офіційними каналами російської адміністрації, доповнюються фейковими відеотрансляціями або «розповідями свідків», які використовуються для підтримки кремлівської пропаганди.

В інтерв’ю Польському пресовому агенству (PAP) Станіслав Жарин сказав, що стратегічна мета росії – зберегти брехню про військові злочини росії в Україні, справжні причини війни, реальні дані про втрати росії та злочини, вчинені російською армією проти мирного населення.

«Аналогічну діяльність проводять також мзс та інші посадові особи росії. Їхню діяльність треба розглядати як частину кампанії фальсифікації правди про злочини в Україні», – сказав речник міністра-координатора спецслужб.

Масштабна агресія росії проти України розпочалася 24 лютого. Відтоді Україна захищається від вторгнення російських окупантів. Наразі через польські прикордонні переходи з Україною, рятуючись від війни, пройшли майже 2,7 мільйона людей, які тут отримують допомогу, а деякі з них прямують далі на Захід.

PAP/Л.І.