Спецслужби: Союз Польщі та США під обстрілом російської пропаганди
Кремль (ілюстраційне фото) Jorge Láscar from Melbourne, Australia, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Спецслужби: Союз Польщі та США під обстрілом російської пропаганди

Стратегічний союз між Польщею та США є одним із основних напрямків інформаційного впливу Росії на Польщу, – наголосив речник міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарин. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польсько-американський союз знаходиться під постійним обстрілом російської пропаганди, – заявив речник міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарин. В інтерв’ю Польському пресовому агентству (РАР) він представив останні інформаційні заходи російської пропаганди, спрямовані на Польщу, США, інші країни та їхні взаємини.

На думку Жарина, в рамках інформаційної боротьби із Заходом, Кремль реалізує кілька власних наративів, використовуючи, зокрема, інструменти інформаційної війни. Стратегічний союз між Польщею та США є одним із основних напрямків інформаційного впливу Росії на Польщу, – наголосив речник міністра-координатора спецслужб. Стратегічною метою Кремля є виведення американських інтересів із Центральної Європи, а інформаційна діяльність Росії є підпорядкована агресивній політиці щодо Заходу.

«Одним із постійних напрямків впливу Кремля на Захід є спроби нападу на союз між Польщею та США та наклеп на обидві країни. Стратегічний союз, який має ключове значення для безпеки Польщі та всього східного флангу НАТО, став однією з головних цілей інформаційних атак Москви за останні роки», – оцінив Жарин.

За словами Станіслава Жарина, основними напрямками наративу Росії, спрямованого проти США, Польщі та НАТО, є представлення Росії як жертви західної агресії та американців як небезпечної сторони. Росії йдеться також про те, щоб підсилювати напруженість між Польщею та США.

За словами Жарина, російська пропаганда також проводить постійну діяльність, спрямовану на просування антиамериканської інформації у Польщі, залякування поляків американською присутністю у Польщі, публікування маніпулятивного образу Польщі та США та маніпулювання іміджем міждержавних відносин і загалом відносинами Захід-Росія, звинувачуючи США та Польщу в агресії проти Росії.

«Однією з основних ниток, яку проводить пропаганда Кремля, є спроба переконати громадськість, що саме Захід, зокрема США та Польща, є агресивними щодо Росії. У висвітленні московських ЗМІ саме дії країн НАТО змушують Кремль реагувати», – зазначив речник. «Ось так російські пропагандистські ЗМІ пояснюють громадськості, що вони приймають агресивні рішення щодо інших країн, включаючи посилення військового тиску на країни Центральної Європи», – додав Жарин.

Речник міністра-координатора спецслужб підкреслив, що російська пропаганда намагається замаскувати власні реальні дії інформацією про мнимі провокації Заходу проти Росії.

РАР/Л.І.