Спільна пресконференція в Варшаві очільників МЗС України та Польщі

Спільна пресконференція в Варшаві очільників МЗС України та Польщі

У Варшаві щойно завершилася спільна пресконференція глави МЗС України Дмитра Кулеби та глави МЗС Польщі Яцека Чапутовича. Основною метою візиту 27-28 липня є координація дій з польською стороною щодо розвитку двостороннього та багатостороннього співробітництва. Уже відбулися переговори міністрів закордонних справ України та Республіки Польща. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Координатора проєктів Польсько-Української Господарчої Палати Анни Стожко.

Дмитро Кулеба та Яцек Чапутович – очільники МЗС України та Польщі на пресконференції в Варшаві

Дмитро Кулеба заявив, що Україна та Польща – союзники, що посилюють одне одного та Європу в цілому. Йшлося про можливості надати нового імпульсу відносинам для блага обох країн. «Польща — надзвичайно важливий партнер України. Зокрема, у протидії російській агресії. Як у сфері безпеки та оборони, так і в енергетиці, де Україна та Польща планомірно та ефективно протидіють спробам Росії підірвати енергетичну безпеку Європи. Польща — також наш надійний друг в ЄС і НАТО. А ще, за результатами першого кварталу цього року, вона залишається четвертим найбільшим торговельним партнером України у світі» – відзначив керівник українського МЗС.

Під час пресконференції згадувалося про офіційне відкриття нового корпусу Посольства України в Республіці Польща, де розміщено консульський відділ дипустанови, а також зустріч з представниками української громади в Польщі. Журналістів в основному цікавили питання українсько-польських відносин у сфері культури та термін відвідин України польським прем’єр-міністром Матеушом Моравецьким.

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович