Співробітники двох польських зоопарків врятували від неминучої смерті «російських циркових» тигрів

Співробітники двох польських зоопарків врятували від неминучої смерті «російських циркових» тигрів

Вантажівка з тиграми виїхала з Риму 22 жовтня, проїхала по території Євросоюзу і 26 жовтня дісталась до польсько-білоруського кордону. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Спочатку білоруські прикордонники відмовилися пропускати вантажівку як виявилось у двох супроводжуючих тигрів італійців не було білоруських віз. Тоді автомобіль повернувся до Польщі, там громадяни Італії вийшли, а водій — громадянин Росії — знову повернувся до кордону.

Тепер уже тигрів відмовився пропускати ветеринарний контроль через неправильно оформлені документи. Водій мав лише копію ветеринарного сертифіката, який був невірно заповнений. Номер вантажівки не співпадав з тим, що був зазначений в сертифікаті, а у документах фактичне місце доставки тигрів відрізнялось від вказаної водієм.

Вантажівка з тваринами залишилась в Польщі. У вівторок, 29 жовтня, один з тигрів помер. 30 жовтня польська поліція заарештувала водія — за звинуваченням у жорстокому поводженні з тваринами (йому загрожує до трьох років в’язниці), а польська ветеринарна інспекція попросила зоопарки країни допомогти.

Шість тигрів погодився прийняти зоопарк в Познані, ще двох — зоопарк в місті Члухов, — про це повідомляє gloswielkopolski.pl.
Для транспортування тигрів довелося задіяти антитерористичний підрозділ польської поліції.

Жоден з російських зоопарків не заявив про те, що тигри прямували до них. Польська сторона збирається вилікувати і переправити тигрів в Іспанію, в спеціальний центр для їх розміщення та реабілітації.