Стартувала програма співпраці шкіл у Польщі та польських шкіл за кордоном
Zdjęcie ilustracyjne Shutterstock.com/Tero Vesalainen

Стартувала програма співпраці шкіл у Польщі та польських шкіл за кордоном

Школи в Польщі та школи польської діаспори за кордоном будуть співпрацювати в рамках програми «Школа 6.0». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Спільні дії і заходи мають стати можливістю покращити якість викладання у школах польської громади за кордоном, а також дозволять отримати знання про культуру та історію Польщі та про польську мову. Інавгурація проекту відбулася в Сенаті.

Співпраця шкіл з Польщі та польських шкіл за кордоном може включати співробітництво учнів, учителів, підготування спільних сценаріїв уроків, участі в конференціях та студійних візитах. Голова Товариства «Спільнота польська» Даріуш Боніславський наголошував, що підтримка полонійних шкіл необхідна, щоб зміцнювати польські корені.

«Натомість, що стосується польських шкіл, ми дуже хотіли б, щоб цей проєкт вплинув на поширення знань учнів про те, чим займаються їхні ровесники за межами країни», – додав Боніславський.

Під час інавгурації програми, маршал Сенату Станіслав Карчевський зазначив, що дуже важливо, аби польські школи за кордоном були привабливими. «Ви обюмінюєтеся досвідом, зауваженнями, вказуєте на те, чим треба зайнятися, і на що звернути увагу», – вказав політик.

Школи можуть подати заявку на участь у проєкті за посередництвом веб-сторінки wspolnotapolska.org.pl 

IAR/Л.І.