«StopFake» закликає: «Не піддавайтеся на провокації росії!»
Фото ілюстраційне Домена публічна https://pxhere.com/pl/photo/1361501

«StopFake» закликає: «Не піддавайтеся на провокації росії!»

«StopFake» повідомляє про активність російської пропаганди проти Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Як повідомляє Stopfake.org, російські ЗМІ знову розповсюджують «фейки» ( з англ. «fake», – ред.) про те, що Польща збирається анексувати частину України. У таких повідомленнях здебільшого розповідають про примарний «план контролю США та Польщі над частиною України», «історичне возз’єднання Західної України з Польщею», «операцію із захисту частини України від російської агресії» тощо, – читаємо на Фейсбук-сторінці сайту StopFake.org

«StopFake» нагадує, що подібні заяви, особливо озвучені вищими посадовими особами рф, є «фейками», тобто неправдивими. Польща, порівняно з російською федерацією, ніколи не планувала та не планує порушувати суверенітет України. Польща є одним зі стратегічних партнерів України у війні проти росії. Спроби внести розлад в українсько-польські відносини – одна з основних цілей кремлівської пропаганди, – повідомляється у соцмережах «StopFake».

Хотілося б зазначити, що «StopFake» неодноразово писав у своїх матеріалах про активність російської пропаганди проти Польщі, зокрема про те, що з початку 2022 року з боку рф відбувалися регулярні «інформаційні вкиди» щодо участі Польщі у підготовці атаки на Донбас та про «готовність Заходу до зміни кордонів колишньої радянської республіки (України, – ред.)».

Нагадуємо, що Stopfake.org – це проєкт, який має на меті перевірку фактів і спростування російської пропаганди та дезінформації.

StopFake/Х.П.