Суд у Ґдині призупинив розгляд справи щодо побиття телеоператора
Ілюстраційне фото pxhere.com/CC0 Public Domain

Суд у Ґдині призупинив розгляд справи щодо побиття телеоператора

Вирок Районного суду у Ґдині стосується випадку, що мав місце 15 жовтня 2020 року біля будинку Ришарда Краузе на Кам’яній Горі у Ґдині. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Районний суд у Ґдині, не дивлячись на спротив побитого телеоператора, умовно призупинив на три роки розгляд кримінального провадження проти Александра К. – сина ґдинського бізнесмена, – написав у Твіттері журналіст TVP3 Ґданськ Якуб Клебба. Вирок не набув чинності.

Вирок Районного суду у Ґдині стосується випадку, що мав місце 15 жовтня 2020 року біля будинку Ришарда Краузе на Кам’яній Горі у Ґдині. Цього дня за дорученням познанської прокуратури агенти Центрального антикорупційного бюро увійшли до вілли бізнесмена з метою обшуку.

Як пише видання niezalezna.pl, з 15 години перед будинком почали збиратися журналісти місцевих і загальнопольських ЗМІ. Через декілька годин агенти ЦАБ посадили Краузе у машину і завезли до познанської прокуратури на допит. Журналісти помалу почали покидати територію навколо будинку, а на місці ще працювала знімальна група каналу TVP. Ввечері до будинку приїхав також син бізнесмена Александер К.

Як стверджує прокуратура, він погрожував журналістові TVP, що знищить обладнання та вб’є його. Далі під час суперечки син бізнесмена розпочав шарпанину і відіпхнув журналіста TVP. За мить обвинувачений схопив оператора за одяг і почав шарпати, після чого вдарив кулаком в голову. Оператор впав на землю, після чого Александр К. копнув його в голову.

За інформацією журналіста TVP 3 Ґданськ Якуба Клебба, Районний суд у Ґдині, не дивлячись на спротив побитого телеоператора, умовно призупинив на три роки розгляд кримінального провадження проти Александра К. – сина ґдинського бізнесмена. І це означає, що якщо протягом трьох років Александр К. не порушить закону, то справу буде закрито.

Вирок на набув чинності, сторони мають право звернутися до суду вищої інстанції.

Niezalezna.pl/M.K.