Сусідня з Польщею країна вводить прикордонний контроль

Сусідня з Польщею країна вводить прикордонний контроль

Словаччина знову вводить прикордонний контроль та карантин для прибулих. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

З середи, 17 лютого, Словаччина запроваджує новий прикордонний режим. З метою захистити населення від нових форм коронавірусу, — заява на п’ятничній прес-конференції міністра охорони здоров’я Словаччини Марека Крайчі.

Громадяни Словаччини після повернення з-за кордону проходитимуть 14-денний карантин, який може бути припинений не пізніше восьмого дня із негативним результатом ПЛР тесту. Міністр не рекомендує виїжджати за межі Словаччини без крайньої необхідності.

«Кожен мандрівник повинен заповнити форму електронного кордону (e-granicy) перед в’їздом до Словаччини», — сказав Крайчі, додавши, що люди, які їдуть працювати, не зобов’язані це робити.

Люди, які приїжджають з найближчого сусідства, тобто Угорщини, Австрії, Чехії та Польщі, зможуть перетнути кордон, але вони повинні завжди мати при собі негативний тест, який не може бути старшим за сім днів. Тест може бути як ПЛР, так і антигенним. Іноземці не мають заповнювати e-granicy.

Люди, які приїжджають з більш віддалених країн Європейського Союзу, Швейцарії чи Великобританії, повинні заповнити форму eBorder. Термін дії тесту на антиген до 48 годин, ПЛР тест до 72 годин. Після в’їзду в країну вони повинні перейти на карантин, який можуть закінчити, як тільки отримають результати тесту на ПЛР. За словами Крайчі, вони можуть зробити це в той же день за свій рахунок. У разі негативного результату вони можуть припинити карантин.

Мартін Клюсь, державний секретар Міністерства закордонних та європейських справ Словацької Республіки, наголосив, що Словаччина стала країною високого ризику, а епідемічна ситуація в республіці погіршується. 

Зображення ілюстративне / fotopolska.eu.