Святлані Ціханоуській передали ключі до Білоруського дому
Святлана Ціханоуська і прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький, Варшава, 9 вересня 2020 року PAP/Leszek Szymański

Святлані Ціханоуській передали ключі до Білоруського дому

Білоруський дім – організація, яка підтримує громадянські ініціативи і незалежну журналістику в Білорусі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький передав Святлані Ціханоуській ключі до нового осідку Білоруського дому у Варшаві. «Це символічний вираз нашої солідарності з білоруським народом», – сказав глава польського уряду.

Матеуш Моравєцький висловив надію, що цей подарунок сприятиме боротьбі за вільну Білорусь: «Нехай символічно нашу солідарність означає також передання ключів до Білоруського дому – тут, до цього (нового) осідку для вільних білорусів у Варшаві, які, безперечно, дбатимуть, щоб боротьба білоруського народу за свободу, суверенітет, демократію закінчилася повним успіхом».

Білоруський дім – це організація, яка підтримує громадянські ініціативи і незалежну журналістику в Білорусі. Вона міститься на вулиці Вєйській, неподалік польського Сейму. Нове місце розташоване в районі Саська Кемпа.

При нагоді зустрічі з представниками влади у Польщі Святлана Ціханоуська висловила подяку за сприяння білорусам у їхній боротьбі за свободу. При нагоді свого візиту в Польщі опозиціонерка візьме також участь у Економічному форумі в Карпачі.

IAR/Н.Б.