Ситуація на сході України - предмет переговорів польської влади з союзниками
Президент Анджей Дуда виступає на саміті Кримської платформи (архівне фото 2021 року) Jakub Szymczuk/KPRP

Ситуація на сході України – предмет переговорів польської влади з союзниками

Цього тижня прем’єр Матеуш Моравєцький проведе переговори на цю тему із головами урядів Латвії та Естонії, а Анджей Дуда зустрінеться з Володимиром Зеленським. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польська влада проводить консультації з іншими державами регіону про ситуацію на сході України та небезпеку подальшої агресії Росії проти цієї країни.

Цього тижня прем’єр Матеуш Моравєцький проведе переговори на цю тему із головами урядів Латвії та Естонії, а Анджей Дуда зустрінеться з Володимиром Зеленським.

Становище, що там склалося, дуже серйозне, а загрози ще більші, ніж декілька тижнів тому. Так про небезпеку ескалації з боку Росії сказав Польському радіо речник уряду Польщі Пьотр Мюллєр:

«Росія проводить військові навчання неподалік від кордону. Здійснює газовий шантаж всієї європейської спільноти, а також проводить широкі геополітичні дії в арабських країнах».

Переговори з прем’єрами Естонії та Латвії покликані підтримати спротив нашого регіону проти «Північного потоку 2». Цього тижня також зустрінуться президенти Польщі та України:

«Здається, що у питанні можливого посилення присутності НАТО на випадок російської агресії, має бути певний консенсус, якщо йдеться про союзників у НАТО», – так в ефірі Першого каналу Польського радіо заявив голова Бюро національної безпеки Павел Сольох.

Тимчасом НАТО відкидає російські вимоги про виведення сил альянсу зі свого східного флангу та блокування можливості України вступу до своїх лав.

IAR/А.М.