Так званий паспорт здоров’я планують ввести в ЄС від 15 червня
Ілюстрація vjohns1580/Pixabay

Так званий паспорт здоров’я планують ввести в ЄС від 15 червня

У Брюсселі очікують, що так званий паспорт про вакцинацію або антитіла набуде в ЄС чинності від 15 червня. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Європейський комісар з питань внутрішнього ринку та послуг Тьєррі Бретон повідомив, що паспорт здоров’я із інформацією про щеплення та антитіла, вироблені проти коронавірусу, не буде обов’язковим, але «ми хочемо, аби він набував чинності з 15 червня».

Документ повинен бути «гармонізований на європейському рівні», запевнив Бретон у неділю в інтерв’ю для телеканалів RTL та LCI і видання Le Figaro.

За словами єврокомісара, паспорт, як в електронній, так і в паперовій формі, повинен бути введений з 15 червня.

За словами Бретона, паспорт міститиме інформацію про тип отриманої вакцини та про те, чи є у людини антитіла та чи була вона заражена коронавірусом.

Документ може знадобитися під час подорожі літаком або під час участі у масових заходах або перебування у деяких громадських місцях. За його відсутності буде необхідний негативний тест на коронавірус, вважає Бретон.

Єврокомісар теж пообіцяв, що ЄС отримає 360 мільйонів доз вакцин проти коронавірусу до кінця третього кварталу, а також 420 мільйонів доз до середини липня. «Європа досягне колективного імунітету проти коронавірусу приблизно 14 липня», – повторив попередні запевнення Бретон.

PAP/Т.А.