Цезари Кохальський став представником президента в Раді грошової політики
Анджей Дуда і Цезари Кохальський. Варшава, 27 грудня 2019 PAP/Radek Pietruszka

Цезари Кохальський став представником президента в Раді грошової політики

Президент Польщі вручив акт призначення до складу Ради грошової політики Цезари Кохальському. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Президент Польщі вручив акт призначення до складу Ради грошової політики Цезари Кохальському. Як під час урочистості в Президентському палаці підкреслив Анджей Дуда, завдання, довірене професорові Кохальському, є надзвичайно важливим, а він сам є найліпшою кандидатурою на цю посаду:

«Я радію, що досвідчений економіст, науковець з доробком, але, з іншого боку, також і практик, що спостерігає за ринком, а заразом теж займається питаннями розвитку підприємництва, питаннями управління підприємством, буде тепер займатися фінансовим ринком також і з практичного боку, і ділитиме відповідальність за формування грошової політики держави».

Цезари Кохальський займатиме в Раді грошової політики посаду представника президента. Рада грошової політики займається, зокрема, щорічним визначенням принципів грошової політики та затвердженням відсоткових ставок Національного банку Польщі.

IAR/А.М.