Цього літа в Польщі очікують енергодефіциту

Цього літа в Польщі очікують енергодефіциту

Цьогоріч у Польщі може спостерігатися blackout, тобто нестача електричної енергії, – б’є тривогу Управління регуляції енергетики. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Монітор Інфо.

У Польщі може виникнути проблема, адже інвестування в нові електростанції проходить дуже повільними темпами, за що відповідальність падає на Міністерство енергетики. Як підрахувало Управління регуляції енергетики, на найближче літо заплановано тільки 9-відсоткові запаси електроенергії.

Якщо в липні буде 40-градусна спека, всі знову вмикатимуть кліматизатори та вентилятори. Також, як завжди, не вистачатиме води для охолодження в електростанціях. У такому разі можна значно перевищити 9-відсотковий ліміт.

Міністерство енергетики обіцяє, що ніякого blackout не буде. Натомість управління вважає, що запаси мають становити 20 %. Варто додати, що це вже вдруге управління звертається із закликом про збільшенням лімітів. Вперше це відбулося в січні.

Міністерство енергетики підготувало наступну заяву: «Загрози виникнення проблеми з енергобалансом у Польщі немає. Міністр енергетики та уповноважений уряду у справах енергетичної інфраструктури інформують, що наявні надлишки потужностей у національній електроенергетичній системі у 2019–2020 рр. становитимуть у середньому 4900 МВт, тобто 20 % від національних потреб. У зв’язку з цим ризик незбалансованості національної електроенергетичної системи у 2019–2020 рр. суттєво нижчий, ніж прогнозований Управлінням регуляції енергетики».

Джерело: rmf24.pl