Цьогоріч зарплата українців у Польщі може зрости на 20 %

Цьогоріч зарплата українців у Польщі може зрости на 20 %

Зростання заробітку українців, які працюють у Польщі, може становити близько 20 відсотків — за даними “Personnel Service”. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

“Працівники з України бачать чудову можливість для себе на новорозвиненому німецькому ринку праці. Вже деякі співробітники зі Сходу через привабливий заробіток вирішують працювати там нелегально. Для нас, звичайно, це означає жорстоку конкуренцію, на що вказують підвищення заробітної плати. Тільки в першій половині 2019 року нам довелося збільшити погодинну ставку для працівників з України на 10%. Ми очікуємо, що підвищення зарплати до 20% у річному обчисленні протягом 2019 року переконає працівників з України залишитись в Польщі. Однак, лише збільшення заробітної плати не вистачає. Нам потрібні додаткові стимули, які б допомогли утримати українців у Польщі”, — заявив президент Кадрової служби Кшиштоф Інглот, про що вказано у прес-релізі.

У 2019 році працівники з України, які працюють у будівельному секторі, можуть очікувати зарплатню в розмірі близько 18 зл. на годину, — інформує forsal.pl.

«У сфері переробки заробіток дещо нижчий і коливається на рівні 12,5 зл. на годину. Аналогічний рівень оплати праці пропонує виробнича галузь — 12 зл. за годину. З іншого боку, надання послуг у сфері гастрономії, робота в готелі чи перукарні, оцінюється в 11,75 зл. нетто на годину. Сільське господарство все ще знаходиться на нижній сходинці заробітної платні — із середньою годинною ставкою на рівні мінімальної ставки, тобто 11,5 зл. нетто на годину «, — також зазначається в комунікаті.