Туристична галузь співпрацюватиме з місцевими виробниками продуктів харчування
Міністр сільського господарства Ян Кшиштоф Ардановський PAP/Piotr Nowak

Туристична галузь співпрацюватиме з місцевими виробниками продуктів харчування

Кампанія “Польща смакує в туризмі” полягає у просуванні польських продуктів харчування та наданні виробникам можливості отримати нові канали розповсюдження. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польська туристична організація та Національний центр підтримки сільського господарства хочуть поєднати готельєрів та рестораторів з фермерами та місцевими виробними продуктів харчування. У Міністерстві сільського господарства з цього питання було підписано лист про наміри.

Кампанія “Польща смакує в туризмі” полягає у просуванні польських продуктів харчування та наданні виробникам можливості отримати нові канали розповсюдження.

Польська туристична організація планує запустити спеціальний портал. Як заявив її президент Роберт Анджейчик, він буде створений у співпраці з регіональними та місцевим туристичними організаціями, які збиратимуть пропозиції безпосередньо від виробників продуктів харчування, а потім публікуватимуть їх на порталі.

“І на цьому порталі даний готельєр, наприклад, чи туроператор, зможуть безпосередньо знайти виробників продуктів харчування і таким чином ми їх поєднаємо”, – вказує президент ПТО.

Організація має намір одночасно просувати продукти харчування серед представників туристичної галузі.

Міністр сільського господарства Ян Кшиштоф Ардановський наголосив, що місцева їжа є одною з туристичних принад. “Ці пропозиції сіл, доповнені також кулінарією, ці традиційні продукти, регіональні, екологічні, ці, що пов’язані з різними специфічними умовами окремих регіонів, також мають велику популярність”, – сказав він.

Під час конференції було зазначено, що багато поляків через пандемію коронавірусу захочуть провести відпустку в своїй країні.

IAR/Д.К.