Тимчасовий притулок в Польщі для осіб з інвалідністю
Ілюстрація: Elf-Moondance

Тимчасовий притулок в Польщі для осіб з інвалідністю

Польське товариство Mudita відкрило рецепційні пункти для осіб з інвалідністю, що виїхали з України у зв’язку з війною. В пунктах можна отримати тимчасовий прихисток та допомогу волонтерів для облаштування життя в Польщі. Пункти діють у Варшаві та Кракові. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

Польське товариство Mudita, яке опікується людьми з інвалідністю, відкрило у Варшаві та Кракові спеціальні рецепційні пункти для українських біженців. Пункти допомоги призначені для осіб з інвалідністю та/або хронічними хворобами. 

Пункти надають тимчасовий прихисток (7-денне перебування), включно з ночівлею та харчуванням. Крім того персонал та волонтери допомагають з пошуком постійного житла в Польщі або за кордоном, з вирішенням поточних справ, таких як легалізація в Польщі та отримання номеру PESEL, отримання іншої допомоги, пошук лікаря тощо. 

Пункти допомоги працюють у Варшаві та Кракові цілодобово без вихідних. 

Адреси пунктів:

Краків
вул. Ujastek 7
+48 602 248 237, [email protected] 

Варшава
вул. Podczaszyńskiego 12
 +48 602 248 136, [email protected]

Кожен пункт обладнаний 2 реабілітаційними ліжками, туалетами та ванними кімнатами пристосованими для людей, що пересуваються на візках, дитячими кімнатами, та кімнатами відпочинку. Один пункт може прийняти одночасно 40 осіб.

А.В.

Джерело: Polsko-Ukraińska Izba Gospodarcza