У Кракові на заправці обікрали українця на 24 тисячі злотих

У Кракові на заправці обікрали українця на 24 тисячі злотих

Кілька днів тому на одну із краківських заправок приїхав 56-річний українець. Пішовши в туалет, він забув там свій портфель з чималою сумою грошей. Що сталось далі — читайте в нашому матеріалі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

4 липня Краківські поліцейські затримали двох працівників однієї з автозаправних станцій, розташованих у Кракові. 21-річний продавець і його 40-річна товаришка вирішили привласнити собі гроші, які українець залишив в туалеті. Чорний пакетик, що залишився на станції, містив значну кількість готівки в іноземній валюті (еквівалент близько 24 000 злотих).

До справи був також причетний 19-річний юнак, який взяв гроші із заправки і допоміг їх приховати. Аналіз моніторингу та ефективні дії працівників поліції посприяли швидкому затриманню недобросовісних громадян.

3 липня цього року близько 22.00 год. громадянин України прибув на одну з краківських АЗС. 59-річний чоловік зайшов у туалет і, виходячи, не помітив, що його гаманець і пакет з документами залишився на полиці. Приблизно через двадцять хвилин таксист скористався тим же туалетом і помітив чорний шкіряний гаманець, що лежить на полиці над туалетом. Чоловік взяв знахідку і віддав його касирові. У присутності таксиста продавець перевірив вміст сумки, витягнув гаманець, а потім потягнувся до однієї з карт і прочитав персональні дані власника. Продавець зауважив, що документи в портфелі належать громадянину України, а потім він висловив переконання, що ця людина, ймовірно, дізнається і повернеться за згубою. Тому він поклав знахідку на полицю під прилавком. Після цього таксист розпрощався й пішов геть.

Коли нікого не було поряд, 21-річний касир знову заглянув у чорний мішок, щоб перевірити його вміст. Він побачив, що в іноземній валюті є значна сума готівки. Продавець відніс пакет до іншої кімнати і разом з товаришкою перерахував долари і євро, еквівалент яких склав близько 24 тисяч злотих.

21-річний хлопець і його 40-річна колега, заохочені перспективою швидкого збагачення, вирішили привласнити знайдені гроші. Юнак поклав гроші в кишеню, а пакет — назад на полицю. Потім він подзвонив своєму другові просити його прийти на заправку, щоб забрати звідти важливий пакунок. Коли чоловік приїхав, продавець дав йому гроші і попросив притримати їх для нього. 19-річний юнак погодився виконати його прохання і забрав гроші.

Близько 23:30 год. українець повернувся на заправку. Спочатку він перевірив, чи гроші лежать в туалеті, а коли він їх там не знайшов, то запитав у касира, чи хтось, бува, не повернув його згубу. Касир віддав чоловікові гаманець і пакет з документами. Коли іноземець запитав за готівку, 21-річний чоловік сказав, що їх міг взяти хтось із відвідувачів туалету. Українець зателефонував до поліції. Вони переглянули відео з камер спостереження і знайшли винних.

Всі особи, причетні до крадіжки, були затримані. Співробітники АЗС почули звинувачення у привласненні грошей. Проте 19-річний юнак відповість перед судом за те, що приховав гроші, за що йому загрожує до 5 років ув’язнення, — повідомляють краківські правоохоронці.