У Латвії заборонили сім російських пропагандистських телеканалів

У Латвії заборонили сім російських пропагандистських телеканалів

Йдеться про заборону мовлення семи телеканалів групи RT, що є головним рупором путінської пропаганди на Заході. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Латвійська Національна рада з питань електронних ЗМІ (NEPLP) прийняла рішення заборонити трансляцію у Латвії семи російських пропагандистських телеканалів групи RT, яка раніше працювала під брендом Russia Today. Як пояснює NEPLP, це було зроблено, позаяк ці канали «перебувають під фактичним контролем і одноосібним наглядом» російського пропагандиста Дмітрія Кісєльова, який знаходиться під санкціями ЄС.

Йдеться про телеканали «RT», «RT HD», «RT Arabic», «RT Spanish», «RT Documentary HD», «RT Documentary», «RT TV». Згідно з доповіддю спецслужб Латвії, вони є найвпливовішими каналами пропаганди Росії у країнах Заходу.

«Отримані нами докази дуже серйозні, і ми закличемо регуляторів усіх держав ЄС наслідувати наш приклад і заборонити RT на своїй території. Для таких програм немає місця ані в Латвії, ані в Євросоюзі», – зазначив голова NPLP Івар Аболіньш.

Delfi.lv/Т.А.