У Лодзі кожен, хто відкриває свою справу отримає 28 тисяч злотих

У Лодзі кожен, хто відкриває свою справу отримає 28 тисяч злотих

Польща залишається найбільшим одержувачем європейської допомоги серед всіх країн ЄС. Навіть 28 тис злотих безповоротної субсидії на створення власного бізнесу та додаткову щомісячну підтримку будуть отримувати мешканці міста Лодзь. Загалом з проектів ЄС на ці цілі було виділено 3,8 млн злотих. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Як повідомив магістрат Лодзі, ця сума дозволить відкрити новий бізнес більше 80-ти підприємцям.

«Ця пропозиція адресована особам із зони rewitalizacji та тим, хто змушений був змінити місце проживання у зв’язку з поточним проектом. Дотація для нового підприємця, що тільки розпочинає свою діяльність, становить майже 28 000 злотих. Крім того навіть за рік можна буде скористатися додатковою щомісячною фінансовою підтримкою — до 2,1 тисячі злотих», — заявила мер міста Лодзь Ганна Здановська.

Кошти з двох проектів ЄС є призначені для підприємців, що знаходяться в складній ситуації на ринку праці. Їх розповсюдженням займається Studium Nowoczesnych Technologii Szkoleniowo-Wdrożeniowych i Polskie Towarzystwo Ekonomiczne. Вже в березні 2019 р.  до цих установ можна подати заявку на отримання субсидії для власної компанії.

Для того, щоб отримати фінансування, необхідно представити бізнес-ідею, жити в зоні активізації або бути особою, що переїхала сюди внаслідок активізації діяльності, та відповідати віковому цензу — 30 років. Люди з обмеженими можливостями, а також ті, які мають низьку кваліфікацію та жінки старше 50 років, отримають кошти на свою справу першочергово.

Субсидія на суму 28 тис злотих не підлягає поверненню, додаткову щомісячну підтримку поточних операцій у розмірі 2 тис злотих можна використовувати для оренди, сплати комунальних послуг та внесків на соціальне забезпечення. Така форма допомоги підприємцям-початківцям може бути надана на термін від 6 до 12 місяців.

Магістрат Лодзі вже здійснив два подібні проекти, завдяки яким близько 60 приїжджих осіб скористалися субсидією для створення власного бізнесу. Всього в 2014-2023 рр. Лодзь планує використати 160 млн злотих на про соціальні проекти. З цієї суми буде реалізовано близько 70 різних проектів — від оснащення дитячих садків до програм активізації бездомних і безробітних.

До слова, до 2020 року Польща отримає з фондів ЄС ще 20 млрд євро підтримки в рамках програм, спрямованих на підвищення рівня життя та конкурентоспроможності польської економіки.

Інформацію про актуальні програми дотацій з фондів ЄС можна отримати в інформаційних пунктах європейських фондів (PIFE). Список пунктів можна знайти на сайті Європейських Фондів. На платформі також є список доступних проектів, на які можуть бути виділені дотації. Цілей, на які можна отримати фінансування досить багато.