У Любліні триває 6-й Усепольський економічний саміт
Люблін, 5 жовтня 2020 року Foto: PAP/Wojtek Jargiło

У Любліні триває 6-й Усепольський економічний саміт

Через епідемічні обмеження, саміт відбувається в двох формах – традиційно, але з обмеженим числом осіб, і на вебплатформі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У понеділок, 5 жовтня в Любліні почався дводенний Усепольський економічний саміт. Головна тема – «Держава – Економіка – Безпека: основи польської економіки майбутнього». Саміт відбувається ушосте. Його почесним патроном є прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький. У заході беруть участь політики, представники світу економіки, науки та бізнесу. 

Голова Європейського бізнесового центру Кшиштоф Карась заявив, що основні теми люблінського саміту пов’язані з енергетикою, в тому числі – зеленою, з інвестиціями, а також – з економікою 4.0: «Ми порушуємо також традиційні теми, такі як національна безпека, що в цей момент, враховуючи міжнародну ситуацію, стає дуже цікавим питанням. Багато розмовляємо про транспорт, інфраструктуру, а також про здоров’я, про пандемію, про готовність лікарень до цієї ситуації».

Гостем саміту є, зокрема, віцеміністр державних активів Януш Ковальський. У своєму виступі він звернув увагу, що в контексті мінливої глобальної дійсності важливим є створення великих концернів, які можуть реалізувати потужні інвестиції, в тому числі інфраструктурні та енергетичні. За його словами, це – рушійна сила розвитку різних галузей економіки: «Центральний комунікаційний порт, перекопання Віслинської коси, розбудова і повернення залізничних сполучень, спорудження нових автострад і транспортних шляхів – це абсолютне ДНК для польської економіки».

У зв’язку з епідемічними умовами, саміт відбувається в двох формах – традиційно, але з обмеженим числом осіб у залі, і за допомогою платформи в Інтернеті, на якій кожен зацікавлений дискусією може за нею стежити.

IAR/Н.Б.