У новій Єврокомісії поляк відповідатиме за сільське господарство ЄС
Урсула фон дер Ляєн представляє новий склад нової Єврокомісії, яку вона очолила PAP/EPA/OLIVIER HOSLET

У новій Єврокомісії поляк відповідатиме за сільське господарство ЄС

Яну Войцєховський став комісаром Євросоюзу з питань сільського господарства та розвитку сільських районів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Кандидат Польщі на пост європейського комісара – Януш Войцєховський – відповідатиме за сільське господарство. Розподіл посад у новій Європейській комісії представила її президентка Урсула фон дер Ляєн.

Януш Войцєховський відповідатиме за реформу Спільної сільськогосподарської політики в Європейському Союзі. Сам він заявляв, що в ЄС не вистачає довгострокового бачення європейського рільництва. Януш Войцєховський може бути теж тим комісаром, який зрівняє рівень субсидій для фермерів із Центрально-Східної Європи до рівня, що отримують рільники із Заходу.

Щодо інших кандидатур, то, серед інших, чешка Вера Юрова та бельгієць Дід’є Рейндерс мають відповідати у новій Європейській комісії за верховенство права. У свою чергу, Франс Тіммерманс, який дотепер займався цим питанням, буде відповідальним за опрацювання «Зеленого ладу для Європи», про який говорила перед канікулами нова голова Єврокомісії у Європейському парламенті, анонсуючи більш амбіційну кліматичну політику із наступними зменшеннями викидів вуглекислого газу.

Доброю звісткою для Польщі є те, що Естонія відповідатиме за енергетику, а Румунія – за транспорт. Обидві країни мають подібні до польських погляди у цих сферах.

IAR/Т.А.