У Парижі відбулася зустріч дипломатів Веймарського трикутника
Szef polskiego MSZ Zbigniew Rau (pierwszy z lewej) MSZ/twitter

У Парижі відбулася зустріч дипломатів Веймарського трикутника

Політики порушили теми співпраці у рамках Веймарського трикутника, політику стосовно Кремля, зокрема – в контексті спроби отруєння російського опозиціонера Алєксєя Навального, а також – конфлікт в Нагірному Карабаху та ситуацію в Білорусі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У Парижі відбулася зустріч міністрів закордонних справ Франції Жана-Іва Ле Дріана, Польщі – Збіґнєва Рау та Німеччини – Гайко Мааса. Голови дипломатії держав, що входять до Веймарського трикутника, розмовляли про спільні виклики, перед якими стоїть Європа.

За словами господаря зустрічі, міністра Ле Дріана, дипломати порушили теми співпраці у рамках Веймарського трикутника, політику стосовно Кремля, зокрема – в контексті спроби отруєння російського опозиціонера Алєксєя Навального, а також – конфлікт в Нагірному Карабаху та ситуацію в Білорусі. Порушуючи питання Білорусі, французький політик наголосив, що всі країни-члени ЄС готові вводити санкції проти осіб, котрі несуть відповідальність за фальсифікацію результатів президентських виборів та побиття протестувальників.

Серед питань, стосовно яких у Веймарському трикутнику немає одностайності, французький міністр назвав питання міграції та верховенства права.

Зі свого боку, міністр закордонних справ Польщі Збіґнєв Рау наголосив: «Наша оцінка безпекових питань та майбутнього Європейського Союзу – дуже подібна. Ми повністю погоджуємося з діагнозом ситуації в Білорусі, як і реакцією ЄС на ці події».

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас підкреслив: «Наша позиція стосовно Росії залишається незмінною. Ми будемо в ЄС продовжувати прийняту політику стосовно Росії».

PAP/Я.С.